Innovativ betongbarriär förenklar vägprojekt

Benders, en av Nordens största leverantörer av betongprodukter för infrastrukturprojekt och offentliga miljöer, lanserar nu en extremt robust och slitstark temporär vägbarriär med ett unikt enkelt system för sammankoppling utan lösa delar.

Benders nya längsgående vägbarriär har fått namnet Roadblock 650 efter höjden i millimeter. Förutom huvuduppgiften att skydda såväl trafikanter som vägarbetare medför Roadblock 650 också slitstyrka och enkel hantering på helt nya nivåer.

Unik slitstyrka och enkel montering

Den nya längsgående barriären tillverkas i längder om 3 respektive 6 meter och är stålbeklädd på alla utsatta sidor.

– Stålbeklädnaden skyddar barriärerna från skador som annars ofta uppstår vid lastning eller montering. Det ger barriärerna en ökad livslängd, samtidigt som det blir enkelt att flytta barriärerna i sidled utan att skada betongen. Ett unikt låssystem utan lösa delar gör också att kranföraren kan montera barriärerna utan assistans, vilket minskar riskerna för klämskador, berättar Fredrik Helgesson, produktansvarig för infrastruktur på Benders.

Utvecklar för en hållbar framtid

– De nya barriärerna är ett typexempel på hur vi utvecklar nya produkter som inte bara möter myndigheternas säkerhetskrav utan också förenklar jobbet ute på vägarna, menar Adam Bender, försäljningschef Nord/Öst, som just nu tillsammans med sina kollegor förbereder en fortsatt breddning av sortimentet för den snabbt växande infrastrukturmarknaden.

Att förlänga produkternas livslängd ligger helt i linje med Benders långsiktiga inriktning mot alltmer hållbara lösningar.

– Några exempel på hur vi arbetar är unika logistiklösningar med egna tåg och en ständig utveckling av nya betongtyper med råvaror som ger minskad klimatpåverkan. Med logistikcentra över hela landet är vi dessutom en lokal leverantör för hela Sverige. Vi bygger för en hållbar framtid och det här är bara början, säger Adam Bender till sist.

Ytterligare upplysningar: Fredrik Helgesson, tel 010-8881045 , Adam Bender, tel 010-8880008

Godkänd av Trafikverket

Roadblock 650 är godkänd av Trafikverket för användning inom det statliga vägnätet. Barriären är testad och godkänd enligt standard SS-EN 1317-2 i T1, T2 och T3 med en arbetsbredd från W1-W4.

Produktinformation Bender Barriär Roadblock 650