BROSCHYRER

Betong och lertegel

Takpannor är inte bara ett bra skydd mot väder och vind. De förskönar även ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. Du kan välja mellan Obehandlad, Benderit, Candor, Brilliant eller Struktur när du väljer yta på våra betongtakpannor.

Våra lertegelpannor finns även de i flera ytor: natur, reducerat, engoberat och glaserat. Tvåkupig, enkupig eller platt takpanna är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut i övrigt.

BLÄDDRA ONLINE

Ladda ner (PDF-dokument, 8 MB)

Trädgårdsmiljöer

Passform, slitstyrka och frostbeständighet är självklara egenskaper hos våra produkter. Men vi vill att de ska leva upp till än mer. Att du känner glädje och stolthet när du tittar på din uteplats eller mur är minst lika viktigt för oss.

Liksom att produkterna talar till ditt förnuft samtidigt som de är vackra att se på. Lycka till med dina val.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 16,2 MB)

Natursten

Graniten är en naturprodukt rakt igenom och bearbetat enligt mångåriga traditioner.

Materialet ger din inom- eller utomhusmiljö en bestående känsla av kvalitet som kan avnjutas av generationer framöver.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 7,2 MB)

Offentliga miljöer

Vår ambition att alltid kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment av högkvalitativa betong- och naturstensprodukter lever vidare. Från Benders får du allt du behöver: takpannor, marksten och plattor, Bohusgranit, L- och T-stöd, spikade kantstöd, VA – och mer därtill!

Nu breddar vi utbudet ytterligare, med nya färger och nya tjocklekar – allt för att ni ska få största möjliga handlingsutrymme i såväl estetiska som konstruktionstekniska frågor.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 24,9 MB)

Dränerande marksten

Pågående klimatförändringar skapar utmaningar för ett samhälle i utveckling. Städernas förtätning ökar ytavrinningen, minskar naturliga avrinningsområ­den och grönområden, samt ökar påfrestningarna på dagvattensystemet.

Dränerande markstensbeläggningar är ett kostnadseffektivt komplement i fördröjningskedjan. Det beror på att de både kan fördröja och magasinera stora mängder dagvatten samtidigt som de renar det från föroreningar och fungerar som hårdgjord yta för samhällets behov av transporter till en mycket låg kostnad.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 2,8 MB)

Förbandstenar

Benders tillverkar och levererar marksten och är en av landets ledande tillverkare. Vi står för en god kvalité och gediget kunnande. Vårt marksortiment är brett med många modeller som skapar bra förutsättningar för hållbara ytor.

Beläggningar av marksten används i allt större utsträckning inom industriell och tungt trafikbelastad miljö.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 1,6 MB)

Grundpaket

Bygg en säker grund med Bender Sockelelement. Du får färdigisolerade element, i hög kvalitet och med rustik borstad yta, klara för utläggning. Vi lagerför även cellplastskivor och tillbehör för kompletta grunder.

Sockelelementen finns i olika dimensioner, isolerade med 100 mm EPS cellplast och i formerna L, I och U.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 847 kB)

Trafikprodukter

Benders är en av Nordens största leverantörer av betongprodukter mot infrastruktur och offentliga miljöer.

Trafikprodukter innehåller vårt breda sortiment med kantstöd, vägkompletteringar, barriärer, möbler och tillbehör.

Produkterna är framtagna med fokus på säkerhet, effektivitet och estetik. Då skapas enkelt och snabbt en trafikmiljö som är trevlig, men också trygg.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 3 MB)

Säker stadsmiljö

En säker och trygg stadsmiljö möjliggör utveckling och fri rörelse för alla. Benders har flertalet produkter i vårt sortiment som kan bidra till detta. Bänkar som fungerar som trafikhinder, trafikhin­der som fungerar som sittytor och stolpar som förhindrar påkör­ning i utsatt stadsmiljö.

Det är viktigt att den urbana utvecklingen för framtidens hållbara stadsmiljö utformas på rätt sätt. Då ökar säkerheten och trygghe­ten och man förhindrar brott och samtidigt ökar trafiksäkerheten.

BLÄDDRA ONLINE

LADDA NER (PDF-dokument, 6,5 MB)