LECA Lättklinkerblock

Benders hållbara sortiment av LECA Lättklinkerblock har tredjepartscertifiering av EPD.

EPD står för Environmental Product Declaration, eller miljövarudeklaration och är en dokumentation som blir allt vanligare i bygg- och anläggningssektorn i takt med att kraven ökar på att redovisa företags och produkters miljöpåverkan.

En EPD redovisar flera olika miljöpåverkande faktorer så som landanvändning, vattenpåverkan och viktiga utsläppsvärden - där koldioxid ofta är det mest efterfrågade värdet idag.

”Att granska och förstå en produkts livscykel från ”Vagga till grav” är ett bra verktyg för att jämföra olika material och produkttyper med varandra” – KMA- och Hållbarhetschef Sofia Bender.

Bender LECA murblocksprodukter kan med fördel användas både till grunder, väggar, garage och uteplatser och de passar även utmärkt till konstruktioner av hela hus.

Bender LECA murblock är ett klassiskt och ergonomiskt block med många möjligheter.

Bender LECA block är ett murblock som tillverkas kortare och med håligheter vilket gör dem lättare och mer greppvänliga vid montage. LECA block är även utformade med not+spont som ger flera olika fördelar som snabbare murning och kräver ingen inpassning. Dessa tunnfogslimmas vilket ger tunnare bruk och mindre åtgång och kan appliceras med en murarlåda.

När extra isoleringsegenskaper krävs väljs med fördel Bender LECA robusta ISO-block som ger ett bra U-värde.

Bender LECA murblocksprodukter tillverkas av LECA® lättklinkerkulor som tillsammans med cement, sand och vatten binds ihop och formas till angiven storlek. De finns i flera storlekar med varierande bredder för att passa till specifika byggkrav och estetiska preferenser.

Genom att välja Bender LECA murblocksprodukter vid byggnationer kan vi skapa hållbara och energieffektiva byggnader som varar över tid – ett hållbart val både för människa och miljö.

Mer information om Bender LECA murblocksprodukter så som produktblad, projekteringsanvisning och monteringsanvisningar hittar ni här. Välj ”Murblock” och ”Lättklinkerprodukter”.