Kombinera grund och vägg

Genom att kombinera Benders sockelelement med Benders lättklinkerblock skapar du på ett enkelt sätt en komplett garage- eller husstomme. Alltid med målet att du aldrig ska behöva mer än en leverantör.

Med Benders Sockelelement bygger du en säker grund. Du får en färdig sockel i hög kvalitet med rustik, borstad yta. Elementen är färdigisolerade och klara för utläggning. Sockelelementen finns i olika dimensioner, isolerade med 100 mm EPS cellplast och i formerna L, I och U.

Benders väggsortiment innehåller bland annat lättklinkerblock som är ett klassiskt och ergonomiskt block för murning av grunder, väggar, garage, uteplatser eller hela hus. Blocket har goda produktegenskaper som låg vikt och styrka, i förhållande till sin storlek, vilket gör att lättklinkerblocket går snabbt och enkelt att mura med. Vidare har blocket god isoleringsförmåga och är frostbeständigt. Finns i flera storlekar med varierande bredder för att passa till det du vill bygga.

Genom att kombinera Benders kompletta sortiment inom både grundsegmentet ( inklusive sockelelement och alla dess tillbehör) och väggsortimentet (som inkluderar lättklinkerblock,skalblock och betonghålsten), skapar man enkelt byggnader till alla tänkbara ändamål. Desutom behöver du bara en leverantör.

Illustrationen ovan visar montering av Bender Sockelelement L och Bender lättklinkerblock. Genom att kombinera produkter från Benders vägg- och grund-sortimet får du en komplett garage- eller husstomme.

Genom åren har Benders ägnat sig åt en intensiv produktutveckling - med en ständig breddning av sortimentet - som med tiden blivit så omfattande att vi nu med stolthet kan kalla oss en komplett helhetsleverantör för såväl offentliga som privata miljöer. Det innebär att du bland annat kan fortsätta din byggnation med betong- eller lertegeltak från Benders och få en snygg och tät byggnad på kort tid. När det sedan är dags för trädgård, så har vi marksten och naturstensprodukter för alla smaker och stilar. Allt från en enda leverantör.

I artikeln ”såhär enkelt bygger du din grund” och i artikeln ”såhär enkelt murar du ditt hus” finner du mer djupgående information och tillvägagångssätt på respektive byggmoment.

OBS! Denna information är endast vägledande och ytterligare teknisk hänsyn kan behövas tas till geologiska variationer i tomt- och mark­förhållanden. Benders information är kostnadsfri och skall inte uppfattas som en detaljerad konstruktionsritning, men är ändå en stor hjälp vid byggnationen.