Betongpannans form

Takpannor är inte bara ett skydd mot väder och vind. De förskönar även ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. Våra betongpannor finns med tre olika profiler - tvåkupig, enkupig eller platt. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut i övrigt.

Benders har skapat snygga och hållbara tak i snart 60 år och idag är vi marknadsledande på betongtak i Sverige. Vi kan erbjuda flera alternativ när du väljer ditt tak, allt från klassiskt till modernt. De olika profilerna hos våra betongpannor Palema, Exklusiv och Carisma är alla enastående. Frågan är vad som passar dig bäst?

Bender Palema

2-KUPIG BETONGTAKPANNA

Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende som passar alla tak. Den tvåkupiga pannan har ända sedan 60-talet varit den mest lagda pannan i Sverige och det är lätt att förstå varför. Palemapannan finns i en rad olika ytbehandling och i ännu fler färger för att du ska kunna hitta just din favoritpanna.

Bender Exklusiv

1-KUPIG BETONGTAKPANNA

Bender Exklusiv är en enkupig takpanna med högre profil vilket ger taket ett mer markerat vågspel än den traditionella tvåkupiga pannan. Den skänker liv till ditt nya tak och passar alla hus, lantligt beläget som i stadsmiljö, gammalt som nytt. En populär och lättlagd takpanna med tydlig karaktär.

Bender Carisma

PLATT BETONGTAKPANNA

Bender Carisma är något annat. Platt i sitt utförande sticker den ut mot föreställningen av hur en takpanna traditionsenligt ska se ut. Trots sitt moderna utseende skänker den alla hus det lilla extra och med ett skifferliknande utseende.

Bender Palema Bender Exklusiv Bender Carisma

Läs om vårt taksortiment för mer information om betongtakpannorna och i vilka kulörer som respektive profil finns. Monteringsanvisningar för respektive profil finner du också där för att installera produkterna på bästa sätt och med originaltillbehör.