Årets murnyhet - Bender Luxor

I år lanserar vi muren Bender Luxor, en för oss helt ny typ av mursten med ett spännande formpråk och med stora möjligheter för den kreative.

Muren Bender Luxor är mursten med ett nyskapande och spännande design- och formspråk. Systemet består av murstenar, halvstenar och toppstenar och skapar stora möjligheter för den kreative.

De avlånga, släta stenarna nästan ser ut att sväva, då de vilar på inbyggda distanser. Luxorsystemets flexibilitet är perfekt för den som vill bygga ett insyns- och väderskyddat trädgårdsrum. Extra livfullt blir det om du varierar murens höjd, och bara genom att vrida stenarna kan du montera inbyggda sittbänkar eller hyllor längs murens sidor. Det går till och med att förankra ett komplett utekök i muren.

Bender Luxor passar lika bra hemma i trädgården som i parkmiljöer och de lätta stenarna gör muren enkel att montera även för hemmafixaren.

”Bender Luxor ger helt enkelt förutsättningarna att bygga ombonade och trivsamma utemiljöer som man vill spendera all sin lediga tid på.”

Intervju med skaparen till Luxor

Möt Benders design- och produktutvecklare Per Englund i en intervju om årets murnyhet - Bender Luxor.

Beskriv hur du fick uppdraget

- Bender Luxor är vårt svar på marknadens önskemål om en tunn, slät mursten som vi såg började att efterfrågas. Muren skulle kännas aktuell och tidlös samt skilja sig från vårt övriga utbud av murstenar.

Hur gick tankarna under designprocessen

- Jag ville ge Bender Luxor det där lilla extra. Storleksmässigt inspirerades jag av en mur som jag utvecklade för 25 år sedan. Det ligger i tiden att återanvända och med den nytänkande, kreativa flexibiliteten som adderades har vi moderniserat muren till att, förhoppningsvis bli en spännande nyhet på dagens marknad.

Berätta om den nya Luxormuren

- Det är en modern mur i den bemärkelsen att det går att bygga och skapa helt fantastiska trädgårdsrum med stenarna från Bender Luxorsystemet. Bygg en odlingslåda med färska kryddor i direkt anslutning till grillen eller en hylla, antingen av murstenarna själva eller varför inte i exempelvis trä, med plats för de populära salt- och pepparkvarnarna. Det går också att dölja elkablar i muren för att skapa stämningsfull belysning även för den kräsna. Bender Luxor ger helt enkelt förutsättningarna att bygga ombonade och trivsamma utemiljöer som man vill spendera all sin lediga tid i.

Är du nöjd med slutresultatet?

- Ja, jättenöjd. Det känns kul att kunna erbjuda marknaden en mur när den efterfrågas.

Du kan läsa mer om Per Englund och hans 50-åriga historia som design- och produktutvecklare i artikeln Mannen bakom markprodukterna. För detaljerad produktinformation om årets murnyhet besök Benders Luxor produktsida.

Bild: Bygg trädgårdsrum med utekök och blom- och kryddplantor tillsammans med murstenen Bender Luxor. Här i komination med flera andra produkter i vårt sortiment, markstenen Bender Ocala antik, plattan Bender Katedral och murstenen Bender Labyrint antik Maxi.