Varför välja husgrund från Benders

Bygg en säker grund med Bender Sockelelement. Du får färdigisolerade element, i hög kvalitet och med rustik borstad yta, klara för utläggning. Med lätt vikt och perfekt passform är en grund från Benders det naturliga valet.

Grunden är viktig och ska klara av att bära upp sin byggnad i minst 100 år. Bender Sockelelement består av fiberarmerad betong med en rustik borstad yta samt isolering av cellplast. Elementen finns i olika former och dimensioner för att passa olika sorters byggnationer. Benders är dessutom den enda tillverkaren, vars sockelelement är typgodkända vad gäller värmemotstånd och lastupptagningsförmåga. Det innebär att våra kunder får en hållbar, ekonomisk och varm grund för sina byggnader. Utöver allt detta så berättar vi dessutom här nedan om ännu fler fördelar med en grund från Benders.

Snyggt, tryggt och hållbart

Vi har minskat vikten på våra sockelelement genom att de nu har en 10mm tjock fiberförstärkt betongdel. Betongen gjuts på en högkvalitativ cellplast, vilket ger en överlägsen hållbarhet och passform. Det finns inga påklistrade skivor som kan slå sig och bli sneda eller i värsta fall lossna från cellplasten. Yttre påverkan i form av snöskottning och lättare slag är som regel inget problem. Om olyckan ändå skulle vara framme, så går det lätt att laga en mindre skada med vanlig betong. Att hållbart också är snyggt gör ju inte saken sämre. Därför har Bender Sockelelement en vertikalt borstad yta för ett rejält och estetiskt tilltalande utseende.

Placera din största investering snyggt och tryggt på en hållbar grund med sockelelement från oss på Benders!

Välisolerat och ekonomiskt

Våra element finns i höjder från 300-900 mm. Detta ger dig som kund möjlighet att välja tjocklek på isoleringen i din grund. Vi har valt en högre cellplastkvalitet som standard i våra bakstycken,vilket vi är säkra på att våra kunder uppmärksammar och värdesätter, då vi märker att trenden går mot mer isolering i grunden. Kontrollera också med din säljare vilken klimatzon du befinner dig i och vilka isoleringsbehov som finns i ert område.

Hur dimensioneras bottenplattan?

Bender sockelelement är konstruerade för att tåla höga laster, bl.a. tack vare den höga cellplastkvalitén. Därför råder vi våra kunder att också välja en kantbalk av tillräcklig dimension. Välj en kantbalk som är minst 300 mm bred, gärna 400 mm. För garage är 200 mm kantbalk en bra lösning.

Effektiv golvvärme

Många bygger med golvvärme idag. Du kan få hjälp av din grund- eller VVS-entreprenör med att välja ett skräddarsytt golvvärmesystem för just ditt hus. Det är viktigt att känna till var entré, fönster, väggar och badrum är placerade.

Om frostskydd

Ju längre norrut du bygger, desto större skäl att frostskydda grunden med en krage av cellplast. Detta gäller vid grundläggning på tjälfarlig mark. Söder om Karlstad - Örebro - Västerås - Gävle räcker det oftast med att tjälskydda hörnen på huset när du bygger på tjälfarlig mark. Norr om samma linje behövs särskild frostdimensionering.

Tryggt att radonsäkra

Dagens byggmaterial är radonfria, men det kan finnas radon i marken. Kommunen vet besked. En stabil grund med liten risk för sprickbildning i betongen och en PE-folie i isoleringen minskar risken för radon i huset. Om du bygger på en plats med mycket markradon kan det vara klokt att lägga ner dräneringsslangar i dräneringslagret, innan du gjuter grundplattan. Då kan du enkelt koppla till en fläkt om du får höga radonvärden i huset.