Takbyte före och efter

Takpannor är inte bara ett skydd mot väder och vind. De förskönar ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. En renovering eller ett byte av ditt befintliga tak kan därför göra stor skillnad.

Att byta tak är inte bara ett utseendemässigt lyft som förändrar och höjer helhetsinstrycket av huset. Det är också en säker investering som ökar värdet på ditt hus, oftast mer än kostnaderna för takbytet. Ett nytt och tätt tak säkrar också huset från läckageskador och dessutom gäller ROT-avdraget vid takbyte.

Vilken stil har du och ditt hus? När du ska byta takpannor bör du välja ett material som du tycker om och som passar huset och dess omgivning. På Benders kan vi erbjuda både betong- och lertegelpannor samt flera olika ytor och behandlingar.

Exempel på takbyten

På bilderna ovan har det gamla taket byts ut till Bender Palema Brilliant Koppar.

På bilderna ovan har det gamla 2-kupiga taket byts ut till Bender Carisma Benderit Granit. Förutom taket har har även fasaden fått sig ett lyft med vit och grå färg, markiserna har bytts ut och entrén har byggts om. Dessutom har garageuppfarten och entrén fått sig ett rejält lyft med hjälp av marksten och plattor från Benders.

ROT-avdrag gäller vid takbyte

Skall jobbet utföras av dig själv eller av en hantverkare? Vid takbyte gäller ROT-avdraget, vilket innebär att du kan spara många tusenlappar, om du anlitar en hantverkare med F-skattsedel som gör jobbet. För exakta prisuppgifter, hör med din lokala takläggare.