• Vi är bäst på betongtakpannor

    Sedan 1960 har vi utvecklat och modifierat produkten betongtakpanna till något som vi idag är verkligt stolta över. Både när det kommer till funktionalitet som till utseende. För vilken av våra tre takpannemodeller eller fyra ytbehandlingar du än väljer så kan du vara trygg över att du får en takpanna av absolut högsta kvalitet med svårslagen motståndskraft mot det obarmhärtiga nordiska klimatet.

    Låt i stället andra värden och dina personliga preferenser ligga till grund för ditt val, för det finns många uttryck att förmedla i kombinationen av modell och ytbehandling. Vilken takpanna du slutligen än bestämmer dig för så vill vi vara de första att gratulera dig till ett utmärkt val som kommer skänka dig och ditt hus glädje i många år framöver.

Färg

Benderitfärg består av färgpigment (järnoxid), vatten, bindemedel och fyllmedel. Det är en egenutvecklad och producerad färg vilket säkerställer högsta kvalité. Benderitfärgen är speciellt framtagen för att appliceras på betongtakpannor och har en mycket lång livslängd. 

Sand & Cement

Vår sand levereras från lokala grustag. Vid vår huvudanläggning i Edsvära tas all sand från eget grustag och transporteras med specialbil som lastar ca 55 ton, allt för att värna om miljön. Vid mottagande av sanden utförs ytterligare en noggrann siktkontroll, allt för att garantera att rätt fraktion används på materialet till våra pannor. 

All cement som används i vår produktion får vi från världens renaste tillverkare - Svenska Cementa.

Hållfasthet

För att säkerställa att våra pannor håller för det hårda livet på taket så görs löpande tester dagligen för att kontrollera pannans hållfasthet, tjocklek och vikt. Du kan således känna dig säker på att det är en panna av absolut högsta kvalitet som ligger på ditt tak!

Frostbeständighet

En panna utsätts ju för väder och vind med stora temperaturväxlingar. Därför är det av högsta vikt att pannorna är tåliga mot frost och kyla. Våra pannor är testade och uppfyller kraven enligt SS-EN 490/491.

Vattentäthet

Vad vore en takpanna om den inte gav ett vattentätt tak? Inte mycket till takpanna helt enkelt. Vi testar regelbundet våra pannors vattentäthet för att kunna försäkra dig som lägger våra pannor att ditt nylagda tak ger ett fulländat skydd mot väder och vind.

Smuts- och påväxtavvisande

Ingen takpanneyta är helt och hållet smuts- och påväxtavvisande. Däremot så uppvisar alla våra ytbehandlingar god motståndskraft mot just detta. Våra ytbehandlingar Candor och Brilliant har dessutom en extra hård yta vilket ytterligare försvårar för påväxt.

Takgaranti 30 år

På Benders vill vi att du ska känna dig trygg när du väljer en takpanna från oss. Därför ger vi dig hela 30 års garanti vad gäller hållfasthet, vattentäthet och frostbeständighet när du lägger ett Benderstak ihop med våra originaltillbehör.

Kulörbeständig yta

Förutom att våra pannor målas två gånger så är även samtliga våra ytbehandlade takpannor genomfärgade med oxid för att ge en extra djup färgton. Ytbehandlingarna har utvecklats under många års tid och optimerats för att vara kulörbeständiga under lång tid.