Benders förvärvar bilfabrik av Volvo Car Group

2013-06-12

Landets ledande producent inom tak, mark och granit, Benders Sverige AB, förvärvar området och fastigheterna i Uddevalla där Volvo senast tillverkat sin bilmodell C70.

Området omfattar ungefär 1,5 miljoner m2 och 100 000 mproduktionsyta inomhus. Familjeföretaget Benders förvärvar det totala markområdet samt hela fastighetsbeståndet. Köpet säkerställer fortsatt utveckling och expansion för Benders inom Sverige, med dess tillverkning av produkter i granit och betong. Bender koncern omsätter 1,2 miljarder SEK och har 470 anställda. Den geografiska placeringen ger Benders stora fördelar inte minst inom logistik då väg, järnväg och hamn finns i direkt anslutning till området.

Ove Bender, VD för Benders Sverige AB säger: ”Vi är mycket glada över att Volvo valt oss som köpare och därmed givit oss möjligheten att ta vid i Uddevalla. Volvo har sett till att anläggningen är i mycket gott skick och vi hoppas kunna fortsätta att utveckla området med både egen produktion och andra verksamheter för externa hyresgäster.

Läget är unikt och måste betraktas som ett av Sveriges finaste områden för industrimark. Vi har för avsikt att vårda detta arv noggrant för framtiden.

Benders köp av Bohusläns Kooperativa Stenindustri 2012, var starten på vår långsiktiga satsning på svensk granit. Vi fortsätter nu den satsningen genom förvärvet av Volvos Uddevallafabrik där vi bl.a. planerar en toppmodern anläggning för bearbetning och förädling av granit.”

För ytterligare information hänvisar vi till:

Ove Bender, VD 0512-78 70 03
Karl Erik Bender, Styrelseordförande 0512-78 70 02
Mats Sundberg, Ekonomichef 0512-78 70 30