Axtveten - en nyhet!

Mitt i Bohuslän bland klippor och hällar bryts äkta bohusgranit som förädlas varsamt till hållbara produkter vilka förgyller både din privata trädgård och i den offentliga miljön. Nu välkomnar vi en ny granitsort till Bohus-familjen - Axtveten.

Axtveten

Idag har Benders flera olika granitsorter i vårt sortiment som alla skiljer sig åt i färg och struktur. Vår produktion och miljötänk är däremot detsamma för all vår bohusgranit där likväl brytning som förädling sker i Bohuslän för att minimera klimatavtrycket. Resultatet är vackra hållbara produkter som håller i generationer.

Kristoffer Persson som är naturstensansvarig på Benders håller den nya granitsorten i sin hand. Han berättar att den här stenen kommer att finnas i vårt standardsortiment 2023 och då som Bohus Blocksteg Modern och Bohus Granithäll Elegant. Utöver dessa kommer den finnas tillgänglig för kundunika beställningar i alla dess former men stenen passar allra bäst till ytbehandlade produkter såsom flammad, krysshamrad och polerad.

"Axtveten är en varm granit med sin djupt röda lyster och jämna struktur".

Kristoffer fortsätter med att berätta att den passar bra både i privat- och offentlig miljö och bidrar till att skapa en varmare och distinkt ton till ditt projekt. Avslutningsvis säger han att stenen gör att vi breddar vårt sortiment och utbudet blir än mer komplett tillsammans med våra andra granitsorter; Ävja, Näsinge och Nolby. Axtveten passar bra att blanda med våra andra granitsorter för att skapa mönster på ex torg och gångbanor.

Läs om våra olika granitsorter och ytbehandlingar här.

Axtveten Rustik Axtveten Elegant Axtveten Finess Axtveten Polerad