Verktyg och tillbehör för Benders Infrastruktur

För att underlätta hantering och montage av våra infrastrukturprodukter har vi tagit fram en mängd olika hjälpmedel för att ytterligare bidra till ett lyckat slutresultat. Handstöten och generatorvagnen är två exempel på hjälpmedel, men det finns fler.

Utläggningen av Bender spikade kantstöd görs enklast med vår specialutvecklade utläggningskärra. Med den blir det inga tunga lyft, det är enkelt att placera stödet på sin plats och justera in det så att du får en rak, snygg linje. Utläggningskärran fungerar så, att man greppar om stödet i gavlarna direkt på pallen, lyfter det i ena änden, rullar det på plats och släpper det enkelt med ett handtag.

När du sedan har lagt ut dina kantstöd och gjort eventuell justering, är det dags att spika fast dem i underlaget. Om du har lagt en kortare sträcka eller kanske Spikma guppet så räcker det många gånger att använda vår handstöt. Den är konstruerad så att man inte kan slå sönder stödet. När spiken är nere hakas slagmekanismen fast och följer med upp. Den är även utrustad med stötdämpande gummihandtag.
Om det är en längre sträcka du ska spika rekommenderar vi att du använder dig av en elektrisk mejselhammare (spikpistol), i kombination med vår spiktillsats. Även denna är stötdämpad med gummikuddar och konstruerad så att du inte kan slå sönder stödet, här sitter det en gummibussning som tar emot när spiken är nere. Spiktillsatsen är utrustad med en slitsad styrhylsa som gör det enkelt att träffa rätt på spiken.

För att enkelt kunna spika långa sträckor så har vi också tagit fram en generatorvagn som förses med ett elverk och en spikpistol. Denna lösning är mycket lättmanövrerad samtidigt som du slipper långa förlängningskablar. Vi tillhandahåller även separata spiktillsatser, anpassade till flera av marknadens förekommande mejselhammare. Även slagstift och reservdelar till spiktillsatserna, samt extra spik och plugg finns att tillgå.

Skall du skall använda någon av våra andra produkter, som t.ex. GCM-stödet eller mittstödet, så har vi utvecklat en speciell lyftsax som underlättar lyften. Med lyftsaxen lyfter man i det centrerade fästet som då klämmer åt sidorna runt stenen och på så sätt kan man lyfta utan problem.

Även till vårt rondellelement och vårt busshållplatsstöd så har vi bra, enkla lyfthjälpmedel. Till rondellelementet så tillhandahåller vi en CE-märkt lyfttång som fungerar på samma sätt som lyftsaxen, men som kan hantera högre vikter. Till busshållplatsstödet så har vi en egenutvecklad CE-märkt lyftkätting, som underlättar hanteringen. Stöden har förgjutna hål på långsidorna där man fäster kättingen och sedan lyfts det enkelt på plats.

Skulle det vara så att det är L-stöd eller kanske T-stöd du ska sätta så finns det självklart en lösning även för det. Alla Benders L- och T-stöd har ingjutna kulankare strategiskt placerade i stödet för att få en jämn viktfördelning och enklast möjliga hantering. Till detta behöver du så kallade universallyft som du fäster din lyftstropp eller kätting i och sedan enkelt krokar fast i kulankaret. Nu kan du lyfta stödet och ställa det på plats.

Generatorvagn och spikpistol Utläggningskärra Handstöt
Lyftsax för GCM-stöd och mittstöd Lyftankare för L-stöd Lyfttång för rondellelement

Läs om vårt utbud av verktyg och tillbehör för Infrastruktur för mer information. Alla våra verktyg och tillbehör kan hyras eller köpas. Kontakta oss för vidare information.