Lertegelpannans form

Takpannor är inte bara ett skydd mot väder och vind. De förskönar även ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. Våra mest sålda lertegelpannor finns med tre olika profiler - enkupig, tvåkupig och platt. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut i övrigt.

Lertegel är en naturprodukt som funnits i hundratals år. Bender Lertegel har betongtakpannans lättlagda egenskaper samtidigt som den utseendemässigt uppvisar takteglets genuina charm. Våra olika lertegelpannor Tvilling, Tvilling rak framkant, Hansa, Hansa rak framkant och Piano är alla täta, lättlagda och ekonomiska och därför alltid ett bra alternativ för dig som vill ha det lilla extra till ditt hus.

Söker man något speciellt kan vi också tillhandahålla flera ytterligare modeller såsom ”bibersvans”, ”flachdachzeigel” och andra lertegelpannor med mer kontinentalt utseende.

Bender Tvilling

2-KUPIG LERTEGELTAKPANNA

Bender falsat lertegel Tvilling, med rund framkant, är en nyutvecklad produkt som gör läggning av lertegel enklare. Den klassiska falsade 2-kupiga takpannan i större format förenklar skärningar vid ränndalar och valm.

Bender Tvilling rak

2-KUPIG LERTEGELTAKPANNA MED RAK FRAMKANT

Bender falsat lertegel Tvilling, med rak framkant, ett alternativ till den gamla traditionella 2-kupiga strängpressade lertegeltakpannan. Tack vare sin raka framkant har den ett gammalt klassiskt utseende, men är tillverkad som en modern och mer funktionell takpanna i ett snyggt utförande.

Bender Hansa

1-KUPIG LERTEGELTAKPANNA

Bender falsat lertegel Hansa med sin runda framkant, är en modern utveckling av den 1-kupiga lertegeltakpanna. Lättlagd, tät och ekonomisk gör att den alltid är ett alternativ för dig som vill ha det lilla extra på ditt hus.

Bender Hansa rak

1-KUPIG LERTEGELTAKPANNA MED RAK FRAMKANT

Bender falsat lertegel Hansa, med rak framkant, ersätter den gamla traditionella stängpressade 1-kupiga lertegeltakpannan på marknaden. Tack vare sin raka framkant har den ett gammalt klassiskt utseende, men är tillverkad som en modern och mer funktionell takpanna i ett snyggt utförande.

Bender Piano

PLATT LERTEGELTAKPANNA

Bender falsat lertegel Piano är en platt takpanna med ett skifferliknande utseende,vilket passar dagens moderna arkitektur. Piano läggs i halvförband vilket ger ett spännande liv i taket.

Bender Höganäs

2-KUPIG LERTEGELTAKPANNA

Bender Höganäs strängpressat ofalsat lertegel är en klassisk 2-kupig lertegeltakpanna. Strängpressade lertegeltakpannor tillverkas även de av lera och bränns i ugn vilket gör att det kan finnas små skiftningar i färg och storlek, vilket ger ett liv på taket.

Bender Tvilling Bender Tvilling med rak framkant Bender Hansa
Bender Hansa med rak framkant Bender Piano Bender Höganäs

Läs om vårt taksortiment för mer information om lertegeltakpannorna och i vilka kulörer som respektive profil finns. Monteringsanvisningar för respektive profil finner du också där för att installera produkterna på bästa sätt och med originaltillbehör.