Kombinera natursten och betong

Natursten och betong kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och förstärker varandras bästa egenskaper. Att blanda de båda materialen är ett smart sätt att hålla nere kostnaderna för din nya utemiljö, utan att pruta på vare sig funktion eller estetik.

Marksten och plattor i betong harmoniserar med många naturmaterial som granit och skiffer. Genom att blanda betongprodukter med natursten uppnår man ett effektfullt resultat som både är vackert och funktionellt.

Naturmaterial som granit finns i olika ytbearbetningar, som lämpar sig väl för olika ändamål. Råkilad granit har den naturligt varierande och knöliga ytstrukturen som gör den ypperlig att kombinera med släta plattor och andra betongprodukter, som avgränsare eller i enstaka detaljer, för att skapa en mer livfull och exklusiv yta. För entrégångar, terrasser, trädgårdsgångar, garageuppfarter eller andra ytor där underlaget behöver vara mer jämnt kan vi bland annat erbjuda flammad och krysshamrad granit. Möjligheterna och variationerna av natursten i kombination med betong är oändliga.

”Det lyfter hela huset! En fin markstensgång med Bender Ocala fram till huset som avslutas med en entréhäll i Bohus granit, det är äkta kärlek” - Stefan Hedström, Representant Stenspecialister

Ett tips från oss på Benders är att grunda med prisvärda betongprodukter och sedan skapa exklusivitet i detaljerna med kontrasterande muravtäckningar, råkilade trappsteg och kantstenar i granit. Dekorera med kullersten och singel, lägg gångar av skiffer - möjligheterna är, som sagt, oändliga.

Läs om vårt marksortiment och naturstenssortiment för komplett utbud och produktinformation.