Bender Höganäs

Lär dig mer

Äkta genuin tradition

Benders lertegel är tillverkade av högsta kvalitet hos Meyer-Holsen i Tyskland. Benders och Meyer-Holsen har samma värderingar, där kunskap om produkten och omvårdnad av kunden värderas högt. Höganäs är en tvåkupig naturröd lertegelpanna i ett klassiskt utförande. Förutom att den är väldigt vacker på taket och ger en känsla av tradition, så är den baserad på en lera med unika egenskaper. Höganäs är en väldigt frostbeständig produkt gjord för vårt nordiska klimat och tål taklutningar ner till 18 grader.

Lertegel - en naturprodukt

Strängpressade pannor är gjorda av lera och är brända i ugn, varför viss variation förekommer på bredd och längd på pannorna. Profilen kan också variera något. Det kan även förekomma skiftningar i färgen, på grund av temperaturskillnader vid bränningen. För att få en jämn spridning av färgen på taket, är det viktigt att man plockar pannor från flera pallar samtidigt.

Nockpannor till Höganäs

Vi har två olika nockpannor att erbjuda till Höganäs - den raka Nockpannan Universal samt nyheten Kleeblatt, en spännande nockpanna som livar upp taket. 

Dokument

Här hittar du vår monteringsanvisning och broschyr för Bender Höganäs.