Ny teknik

Bender Ocala antik är resultatet av nyutvecklad och spännande tillverkningsteknik. Både sättet den gjuts på och hur den sedan bearbetas för att få sitt antika utseende är moderna sätt att framställa marksten på.

Tvåskiktsgjutning

Bender Ocala antik är precis som övriga stenar vi valt att kalla för Framtidens marksten gjutna i två skikt. Ett basskikt (Basmix) med grövre material gör stenen hållbar och stark och ovanpå det ett ytskikt (Facemix) som ger en slitstarkare och jämnare ytfinish än en traditionell tillverkad sten. Den jämna ytan gör stenen dessutom mer vattenavvisande och mindre känslig för alg- och mosspåväxt.

Hamring

Hamring är det nya sättet att bearbeta stenen på för att ge den dess antika utseende. Överytans kanter bearbetas redan på tillverkningsbrickan vilket är ett för stenen skonsammare sätt att antikbehandla den på jämfört med den traditionella tumlingen där stenarna efter härdning lagts i en tumlingsmaskin där de nötts och skavts. Man kan dessutom behandla flera stenstorlekar samtidigt vilket gör att vi kan erbjuda stenar i flera format. Det ger dig som läggare möjligheten att skapa personliga och egenkomponerade markstensytor.

Traditionell tumlad marksten Marksten som tillverkats och bearbetas på det nya sättet med tvåskiktsgjutning och hamring.

Läs mer om Bender Ocala antik på stenens produktsida eller visa sortiment.